Udnyt rentefradraget og betal mindre i skat når du låner penge

Der kan være flere forskellige årsager til, at folk låne penge. Lånemarkedet kan for mange være svært at gennemskue, og måske virke lidt forvirrende. Derfor er der også mange der ender op med dårlige lån.

De fleste benytter sig af banken og realkreditinstitutioner til store lån, som et boliglån. Når det kommer til forbrugslån er der dog langt flere muligheder. I de senere år har online lån været i massiv fremgang. Dette skyldes blandt andet, at det er meget nemmere at låne penge online. Du skal typisk ikke stille sikkerhed, og du bliver som regel heller ikke spurgt ind til, hvad pengene skal bruges på.

Hvad fortæller renten om lånet?

Renten på et lån, er det du skal betale til låneudbyderen, for at for lov til at låne penge. Når du optager et lån, skal du selvfølgelig betale lånet tilbage, men herudover lægges der altså renter ovenpå, som er betaling til kreditor, for at du må låne penge hos dem.

Der kan udover renten også være andre ting, som du skal være opmærksom på. De fleste låneudbydere kræver nemlig ofte også et gebyr, i forbindelse med lånet. Hvis du skal sammenligne flere forskellige lån, kan du med fordel se nærmere på ÅOP, som beskriver de samlede årlige omkostninger i procent. Renten er dog stadig meget vigtig, da vi i Danmark har et rentefradrag man skattemæssigt kan udnytte.

Udnyt rentefradraget

I Danmark er vi så heldige, at når man optager et lån fra et finansieringsselskab, hvad enten det er realkredit-, bank- eller forbrugslån, så kan man trække noget af sine rentebetalinger fra i SKAT. Rentefradraget betyder altså, at du ikke skal betale nær så meget i SKAT, hvis du betaler meget i rente på dine lån. Du kan læse mere her, om hvad rentefradraget kan have af betydning for dig.

Hvor meget du kan trække fra i SKAT, regner SKAT selv ud. De modtager dine oplysninger om, hvorhenne og hvor meget du skylder væk, samt dine samlede renteudgifter. Du behøver altså ikke selv indberette noget, for at få rentefradraget, da dette kører helt automatisk.

Lån på trods af RKI

I Danmark har vi et RKI-register, som er lavet med formålene om, både at sikre virksomheder mod dårlige betalere, samt sikre forbrugere mod uansvarlig kredit.

Virksomheder kan bruge registret til at søge efter dårlige betalere, eller registrere dårlige betalere med.

Der findes dog virksomheder, som er villige til at låne penge ud på trods af RKI. Du kan læse mere her, hvis du gerne vide mere om disse muligheder.