Sådan gør du klar til at sætte gipsloft eller væg op

Værktøj

Det er vigtigt at du laver dine forbedredelser ordentligt, så du f.eks ikke skal bruge flere timer på at gøre rent efterfølgende

Opsætning af støvspærrer

Før du begynder at rive det gamle ned, skal du oprette et støvstopsystem for at holde snavs indespærret til arbejdsområdet. Placer tarps på gulvet og derefter forsegle døråbningen ved at hænge en lynlås med plastik på døren.

Skær et stykke plast der er større end døråbningen. Vedhæft en enkelt side af lynlåssystemet til midten af plastik. Tilslut den anden side af lynlåsesystemet til plastens bagside. Åbn lynlåsen og brug en saks til at skære plasten nedad i midten. Klæb plasten til toppen af døråbningen og omgivende væg og forsegl siderne.

LÆS OGSÅ: Goddag til gipsloftet – fordele og fifs ved opsætning af gipsloft

Sluk for strømmen

Før du begynder på yderligere nedrivning, skal du sørge for at slukke alt strøm til rummet. En kredsløbsbegrænser er et todelt værktøj, der hjælper dig med at matche den korrekte afbryder med ledningerne. En del indsættes i den pågældende beholder; den anden del berøres til kredsløbene i breakerboksen. Et lys vil advare dig om den korrekte breaker. Sluk for afbryderen, og fortsæt til fjernelse af alle overflademonterede beholdere og ledninger.

Bemærk: Hvis du ikke er 100% sikker på hvad du foretager dig med elektrisk arbejde, skal du ringe til en elektriker for at få det udført.

Find de skjulte ledninger

For at minimere skader på den omgivende gipsvæg eller gips skal du bruge en kniv til at score maling, hvor den møder basispladen. Derefter glide bundplader løs. Brug en lille gipsvæg til at skære små dele af gipsvæggen væk mellem pinde.

Dette giver dig mulighed for at finde eventuelle skjulte ledninger eller rør. Når du har synligt placeret nye ledninger, skal du bruge en hørbar kontinuitetstester til at bestemme om ledningen er “hot”. Hvis ledningen er i live, skal du bruge strømafbryderen til at finde den korrekte bryder og slukke strømmen til ledningerne.

Nedrivning af vægge.

Tjek vægge for at sikre, at de ikke er bærende, før de fjernes. Brug en frem- og tilbagegående sav til at skære gennem studs og fjerne væggen. Derefter skal du fjerne den gamle gipsvæg, og rive den ned til tappene i de resterende vægge.

Pro Tip
Undgå at være aggressiv under nedrivning, og du vil minimere både skade og oprydning.