Restauranter kan reducere fedtindholdet i pommes frites med 50%

Pommes frites

Efterspørgslen på sundere mad stiller i øjeblikket store krav til producenterne af fødevarer – deriblandt restauranter og takeaway-steder. Mange vælger at ændre i menuen og brande restauranten som et sundere valg, men det er faktisk muligt, at lave mange usunde retter sundere, uden at ændre drastisk på retten.

En af de store syndere inden for moderne mad er pommes friten, som traditionelt bliver friturestegt i olie, hvilket gør den ganske usund. Netop denne vigtige del af mange retter på restauranter og takeaway-steder, kan tilberedes meget sundere, end den traditionelt er blevet tilberedt. Faktisk kan man halvere fedtindholdet.

Det eneste du skal gøre, er at komme af med din gamle industrifriture, og i stedet indsætte en god computerstyret industriovn med Multi Time-funktion og pommes frites-kurve i den rette størrelse. Og så skal du begynde at købe en anden pose frosne pommes frites, end dem du plejer.

Cosina er en af de storkøkkenforhandlere der tilbyder det smarte system, som gør dine pommes frites meget sundere, fordi der bruges meget mindre olie. Ovnen kan leveres med pommes frites-kurvene inden for et par dage, og de specielle ovn-pommes frites kan du købe hos AB Catering og BC Catering, så intet besværligt i det.

Pommes fritesene er færdige på kun 4-5 minutter, og afhængig af ovnens størrelse, kan du få 6, 9 eller 12 produktionspladser (kurve). Selv i travle restauranter kan du altså følge med. Og med Multi Time-funktion kan du indsætte retter lidt efter lidt, og ovnen kan styre hvornår du skal tage dem ud igen. Der lyder en alarm når du skal tage en plade ud.

Den vigtigste fordel for mange restauranter er, at man kan spare mange penge ved at gå fra fritureolie til varm luft. En besparelse på 15.000 kroner om året er ikke urealistisk, hvis man vælger at bytte friturestegeren ud med en ovn.