Ny i naturen – sådan får du det meste ud af din jagttur

Hus der trænger til vinduespudsning

Når du starter en ny hobby, kan det være svært at finde ud af, hvilke forbehold, du skal tage. Der er altid en indlæringskurve, som du skal komme over, før det rigtigt bliver sjovt. Derfor kan det godt virke uoverskueligt, når du har fået dit jægertegn, at skulle tage skridtet videre. Heldigvis, er du ikke alene og der er en masse forbehold, du kan tage, inden du rigtigt begiver dig ud i naturen. Følg med her, og få nogle tips og tricks, og forhåbentligvis, kan du blive inspireret, til at tage dit jageri til nye højder.

Det handler om miljøet

 Først og fremmest, er det vigtigt, at du husker på hvorfor, du har taget jagttegn til at starte med. Dét at være jæger, går nemlig ud på mere end bare at skyde dyr. Det handler om naturen, og ikke mindst miljøet.  Når du er jæger, er dit mål nemlig først og fremmest at beskytte naturen og miljøet, samt vedligeholde et naturligt økosystem, samt gøre hvad du kan, for at holde det hele så ’grønt’ som overhoved muligt. Her kan det nemt blive forvirrende, hvis du ikke har fået sat dig ind i, hvordan økosystemet i din skov fungerer. Alt, lige ned til det mindste dyr, har en funktion i skovens økosystem, og det er vigtigt at respektere og imødekomme den balance, som naturen har. Her er det vigtigt, at du ikke træder forkert, eller bryder balancen, da det ikke kun bliver set ned på af jægerforbundet, men også fordi, at det kan ende katastrofalt for miljøet.

Hold dig opdateret

  Det er altid en god ide at holde sig opdateret, og være indforstået med, hvilke følger og konsekvenser, du kan opleve, når det kommer til naturen. Der findes en masse forbund som hovedsageligt har med miljøet at gøre, og de er ikke blege for at give gode råd og tips om, hvordan du bedst passer på miljøet. en af disse forbund hedder f.eks. outdoorsupply. 2bg står for ”2 be good” og står meget inde for, at passe på miljøet, og for at lære dig om, hvilke effekter, du har på miljøet.   

Spring ud i det!

 Når du har fået sat dig helt ind i det, er det bare at springe ud i det. Du kan nemt finde jægere som har samme holdninger og metoder som dig. Det er altid en god idé at finde nogen, som du kan få idéer og inspiration fra.