Når bilen skal udstyres med et anhængertræk

Bil med anhængertræk

Et anhængertræk er virkelig praktisk. Når du har sådan et, så kan du nemt koble en trailer eller en campingvogn eller lignende på og så køre derudad.

Hvis din bil ikke er født med en trækkrog, så er det i mange tilfælde muligt at eftermontere et. Spørg din mekaniker, om det er muligt på netop din bil.

Overvej, om du vil påmontere anhængertrækket selv, eller du vil have mekanikeren til at gøre det for dig.

Kan man selv montere et anhængertræk?

Ja, det kan godt lade sig gøre selv at montere et træk. Du skal bare være opmærksom på, at det nok er mere kompliceret, end man umiddelbart skulle tro.

Læs mere her om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil montere et anhængertræk.

Det er jo yderst vigtigt, at det bliver gjort korrekt. Det, du skal køre med, er typisk meget tungt. Sidder anhængertrækket ikke rigtigt på, kan du risikere, at krogen arbejder sig af, når du kører med et læs. Det kan selvfølgelig få katastrofale følger.

Bed din mekaniker om at montere krogen

Det mest sikre er naturligvis at få din mekaniker til at montere anhængertrækket. Så kan du stole på, at det bliver gjort korrekt.

Ikke alle kroge har de samme standardmål i forhold til monteringsdelene. Passer målene ikke til din bils, så skal der ændres på dem.

Dels kan der være forskel på, om strømforsyningen har syv eller tretten poler. Passer anhænger og strømstikket ikke sammen, så får du brug for en adapter.

Dels skal krogen monteres på det rette sted og med de rette bolte og beslag. Den skal jo kunne holde til en vist træk.

Desuden skal elektronikken være i orden, således at alle lamper bliver synkroniseret med bilens. Det er ikke så ligetil.

Er det tilladt bare at montere en trækkrog?

Det er det på sin vis. Hvis du vælger selv at montere den, så kræver det dog, at du efterfølgende får synet bilen, således af monteringen bliver godkendt.

Hvis du vælger at lade din forhandler eller din mekaniker gøre det, så undgår du at få det synet – hvis bilen er mindre ned ni år gammel vel at mærke.

En eftermontering af en trækkrog skal altid anmeldes til dit forsikringsselskab, således at dine forsikringsvilkår kan blive korrigeret.

Du er tilladt at køre med et anhængertræk med et almindeligt B-kørekort.

Det kræver noget tilvænning at køre med en trailer eller andet på krogen, så øv dig gerne, inden du begiver dig ud på en længere tur.