Få styr på byggeprocessen

Planlægning af byggeprojekt

En omfattende renovering eller et helt nyt hus kan være noget af en mundfuld. Langt de fleste vælger at have en byggeleder under hele processen, men selvom du vælger det, så er der en lang række praktiske ting, du selv skal have styr på. Det kan gøre det hele uoverskueligt og svært at finde frem til, hvordan du når fra A til B. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedst muligt får struktureret byggeprocessen, og hvad du selv skal stå for. Så er du godt klædt på til at opføre dit nye drømmehus.

En stor hindring for mange i en byggeproces er et budget, der skrider i løbet af opføringen. Ofte vil der opstå nogle uforudsete udgifter, der går noget i stykker, eller det tager længere tid. Her kan du gøre flere forskellige ting, men nogle vælger at optage billige lån online, og det kan koste dem dyrt.

Vi giver dig derfor også en guideline til, hvordan du kan slippe for billige lån og måske endda overholde budgettet.

Papirarbejdet

Du har sikkert allerede sat byggeprocessen i gang, og derfor er dit job at samle alle løse ender og få afsluttet projekterne. I forbindelse med et husbyggeri eller en omfattende renovering skal der underskrives forskellige papirer, såsom kontrakt til håndværkerne samt byggeleder, findes forsikringer og meget andet.

Er byggeriet endnu ikke gået i gang, så skal du søge om byggetilladelse på grunden. Nogle steder er dette allerede godkendt, hvis du køber en grund, der er velegnet til byggeri. Her skal du søge på husets størrelse og andre ting, der kan have indflydelse på din tilladelse. Samtidig er der juridiske og afgiftsspørgsmål, og her har du brug for kyndig vejledning fra en jurist. Find en, der har godt styr på markedet, så du er i trygge hænder.

Spar ikke på håndværkerne

Når du skal vælge, hvem der skal bygge for dig, så er det selvfølgelig en fordel at finde nogle billige håndværkere, så du slipper for billige lån senere hen. Men når du vælger dine håndværkere, så er det særdeles vigtigt, at de er verificerede og derved arbejder efter de gældende regler. Mange ender i dag med ulovlige elinstallationer og VVS-arbejde, fordi de ikke har været opmærksomme i første omgang.

Samtidig skal din byggeleder også være en, du føler dig tryg ved. Du kan med fordel forhøre dig hos venner og familie, hvis de har bygget nyt, eller læse om det på nettet. På den måde får du andres anmeldelser, som du kan tage med i betragtningen. For med gode håndværkere kan det vise sig at blive den billigste løsning i sidste ende.

Hold styr på budgettet

Budget planlægningDit budget har afgørende betydning for byggeprocessen, og derfor skal du hele tiden have det store overblik over økonomien. Du kan også her få hjælp fra en revisor udefra, men vil du spare penge et sted, så er det på denne post. Det er vigtigt, at du hele tiden har en god fornemmelse for dit budget, så du ikke står med et stort underskud grundet uforudsete udgifter. Generelt er det vigtigt at lægge et budget, der overstiger den pris, som huset er estimeret til at koste inklusiv både håndværkere, materialer og alt andet.

En god måde, hvorpå du nemt kan holde styr på dit budget, er ved at få det hele sat ind i skemaer og mapper. Lav en mappe til alle regningerne, hvori du inddeler i materialer, lønninger og alt andet. Samtidig laver du et ark, hvor du skriver alle udgifter ned, samtidig med at du har dit rådighedsbeløb stående. Du kan nemlig få f.eks. Excel til at regne det hele ud for dig, så du hele tiden kan holde øje med, hvor mange penge du har tilbage. Så slipper du for et budget, der løber løbsk.

Billige lån, besparelser eller i banken

Ender du alligevel med at overskride budgettet, så er det vigtigt at tænke sig om. Her optager mange de billige lån, som udadtil kan virke gode og nemme. Du får pengene med det samme, og du ansøger nemt og hurtigt på nettet. Men disse lån er dyre på den lange bane, da de ofte kommer med høje renter og gebyrer. Derfor er det en langt bedre løsning for dig at prøve med nogle småjusteringer, der måske kan løse det økonomiske problem. Det kan være en anden vandhane, andre materialer eller noget, som I selv kan gøre i huset til sidst.

Har I virkelig brug for lidt ekstra penge, så skal I selvfølgelig gå ned og snakke med banken. Banken er det sikreste sted at låne penge, og selvom I måske har lånt jeres maksimale beløb allerede, så vil de i mange tilfælde stadig være behjælpelige. Fortæl dem, hvordan situationen forholder sig, og kom med det præcise regnskab for hele processen. Det vil give et godt billede af jeres struktur og syn på sagen.