Er bitcoins rigtige penge

Bitcoin

Der er mange delte meninger om bitcoins. Nogle mener bestemt, at det skal betragtes som en ægte valuta, og at det giver god mening af satse på den. Andre forholder sig mere neutralt, og atter andre forholder sig mere kritiske og tvivlsommer over for denne digitale valuta.

For nogen virker det helt sort at tale om en virtuel valuta, andre er mere positive over for idéen.

Hvad er bitcoins?

Bitcoins er en designet valuta, som er helt uafhængig af banker, forretningsverden eller nogen som helst andre institutioner. Det var netop stifternes hensigt at skabe en form for valuta, som ikke var i lommen på nogen, og som ikke blev styret eller reguleret af nogen.

Der er ikke noget firma, der ejer eller skal have profit af valutaen. Der er ingen chefer, og enhver der vil foretage et køb af bitcoins er anonyme og de vil være selvstændige enheder, som i øvrigt er anonyme.

Der bliver heller ikke holdt nogen form for kontrol med, hvor mange bitcoins du ejer, eller hvad eller hvor meget du køber. Det styrer du fuldstændig selv. Bitcoins er helt uafhængig.

Der findes ikke nogen fysiske penge. Alle transaktioner foregår digitalt. Der er meget ideologi bag skabelsen af bitcoin. Der ligger en trang til at løsrive sig fra den etablerede bankverden og overvågningssamfundet, der ved mere og mere om den enkelte borger.

Du kan læse mere hos Videnskab.dk

Kan man handle for bitcoins?

Man kan både handle med bitcoins og handle for bitcoins. Mange bruger netop BTC som et investeringsobjekt, lige som man kan investere i for eksempel firmaer eller andre landes valuta. Her er forskellen så bare, at bitcoin ikke er bundet op på hverken et firma eller en centralbank i et bestemt land eller område.

Det er også muligt at købe noget for dine bitcoins. Flere både fysiske og online butikker modtager BTC som betaling for deres varer eller ydelser.

Herhjemme kan BTC bruges som betalingsmiddel i cirka 50 butikker, og på verdensplan findes der flere end 12.000 butikker, der gør det. Selv om udviklingen ikke går nær så stærkt, som det gjorde for få år siden, så sker der dog stadig en øgning i antallet af steder, hvor du kan bruge BTC.

Kommer kursen til at stige igen?

Ingen kan spå om, hvordan kurserne kommer til at gå på børsen. Når det gælder bitcoin, så er det nok endnu sværere, fordi det ikke er bundet op på andet end sig selv.

Lige nu ligger kursen relativt stabilt, men det er ikke mere end et par år siden, at kursen toppede helt ekstraordinært – for så ar styrtdykke kort tid efter.

Det er ikke sikkert, at det nogensinde kommer til at gå så drastisk til igen, men hvem ved? Det er helt umuligt at sige med nogen som helst form for sikkerhed, om kursen bliver ved med at ligge stabilt, eller den vil stikke helt af enten op eller ned igen.

Skal du investere i BTC, så forvent snarere en mulig stigning over en længere periode.