Derfor er biopejsen en af de mest fleksible måder at varme huset op på

lille væghængt bioethanol pejs

Fleksibilitet er en stor del af den moderne danskers hverdag. Man skal hele tiden have mulighed for at ændre på, hvordan huset ser, hvor tingene står, og hvordan man får det hele klaret.

https://mtas.dk/wp-content/uploads/2019/02/bio-pejs-design.gif

Og det gælder selvfølgelig også, når det kommer til opvarmning i de danske hjem. Fleksibilitet er stadig kongen her – men hvordan opnår så den? Jo i dag ser svaret ud til at være i form af en biopejs.

Men hvad er en biopejs lige?

En biopejs har det til fælles med en normal pejs eller kamin, at den bruger ild til opvarmning. Til gengæld er det interessante, hvordan den får ilden fra.

For i biopejsen sker det ved hjælp af bioethanol, som bliver hældt ned i et lille kammer, hvorefter ethanolen bliver antændt.

biopejse
https://mtas.dk/wp-content/uploads/2019/02/biopejs-billeder.gif

Bioethanol har en såkaldt ”ren” afbrænding. Det betyder, at der ikke udledes hverken sod eller røg, når du afbrænder det. I stedet kommer der kun vanddamp og kuldioxid – det er mindre, end hvis du tænder et stearinlys inde i stuen. Læs mere om biopejse ved at trykke her.

Flyt pejsen hen, hvor end du har lyst

Der findes mange modeller af biopejse, men nogle af de mest populære er fritstående med fødder. Grunden til, at man kan give en pejs fødder er netop relateret til den rene afbrænding.

Uden den velkendte sod, så behøver du nemlig ikke nogen skorsten, når du varmer op med en biopejs. I stedet, så kan du faktisk flytte den hen, hvor end du har lyst.

biopejs

Så det betyder altså, at når det begynder at blive lidt for varmt i stuen, så kan I flytte den væk. Måske hen på kontoret, hvor der arbejdes, hvis der nu skulle være køligere her.

Du kan stole på biopejsens afbrænding

Med en traditionel kamin, så kan det være svært at få samme succes med opvarmningen, når træet skal brændes af, især, når der bruges forskellige mængder træ. Dette problem eksisterer ikke på samme måde med biopejsen.

For her hælder du bare ethanolen i og sætter ild til. Ethanolen vil tage sammen form nede i karret hver gang, og varmen vil sprede sig til væsken næsten fuldstændig ens, hver eneste gang.

Og dette er faktisk med til at skabe større fleksibilitet. Alt efter, hvor meget varme, som du føler er nødvendigt, så er det muligt at skabe det med biopejsen. Du er ikke bundet til en bestemt mængde varme, hvor det hele virker optimalt, som man ellers kan være med en traditionel pejs.

Få et helt væld af designs

Noget af det bedste ved de mange biopejse, som vi ser i dag er, at ingen af dem er helt ens.

Hvad med en pejs, hvor alle siderne er glas, så du kan se flammerne overalt? Eller hvad med en indelukket model, som diskret kan stå i hjørnet og give lidt ekstra varme.

Uanset, om du gerne vil have din pejs op på bordet, på væggen eller noget helt tredje, så er der mulighed for at gøre det med en biopejs!